Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Elisabeth Nilsson tipsar om den klassiska musikalen ”Sound of Music”:


Denna film är en gammal klassiker.
Har man inte sett den så har man verkligen missat något. Har man sett den innan så ser man den gärna igen. Man i detta fallet är jag men jag tror att det finns många där ute som är som jag. Denna klassiker går aldrig ur tiden. Detta är en amerikansk musikalfilm från 1965. Ja jag vet, den är 47 år gammal men den är helt underbar. Innehållet i filmen är otroligt mycket.


Filmen är i stort sett verklighetsbaserad
och handlar om George Von trapp som lever ensam i sitt stora hus tillsammans med sina 7 barn. Han är mycket strikt av sig och behandlar sina barn mycket stelt. Då han själv inte har tid med sina barn så mycket så behöver han en barnflicka och det blir den österrikiska nunnan Maria. Hon är ung och oerfaren om allt som gäller livet.


Hon kommer in i de sju barnens liv
och tar dom alla med storm. Men de är inte de enda som vinner hennes hjärta utan det blir en del blickar från Von Trapp själv. Han är dock upptagen med en annan kvinna men när kärleken slår till så gör den det med råge. Det blir ingen frid i kärleken för när det är som bäst slår olyckan till. Nazisterna står runt hörnan och det gör att de blir tvungna att fly. Ska de klara sig?

Elisabeth Nilsson

Elisabeth Nilsson


I huvudrollerna som Georg Von Trapp
och Maria ser vi Christopher Plummer och Julie Andrews. Underbara skådespelare som verkligen kan sitt yrke. De agerar med inlevelse och det är underbart att se dessa två spela tillsammans. En scen som jag speciellt är förtjust i är när Von Trapp har en bal. Maria är med och George bjuder upp henne ute på altanen. De dansar och det är just i det ögonblicket som det säger klick mellan dom. Ett underbart ögonblick.


I denna film finns det inte bara kärlek,
utan även en massa underbar sång och historia. Förr gick denna film alltid dagen efter jul, men det var ett tag sedan de slutade att sända den. Jag har nog sett filmen 20-25 gånger och jag är lika förtjust i filmen än idag. Detta är en film jag varmt rekommenderar.


//Elisabeth Nilsson, fristående filmkrönikör


Tips:
Beställ “Sound of Music” på www.cdon.com!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-11-29 klockan 12:00. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter