Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Jag promenerade bakom ett kärlekspar idag, de var sådär nykära och helt upp över öronen förälskade i varandra. De hade varandras händer i vardera fickor och kunde inte slita ögonen ifrån varandra. Jag tyckte det var gulligt till en början, men efter att ha gått bakom dem ett antal minuter började det att irritera mig. Jag störde mig på deras bebisspråk, deras töntiga små gester och deras eviga tungkyssar. Jag började fundera på var gränsen går på vad man gör offentligt och inte? För visst måste det finnas en gräns, en outtalad gräns om var och hur länge det är okej att tex tungkyssas.

Konservativ som jag är, tycker jag inte att man ska göra något överhuvudtaget offentligt, men det är en liten snedvriden tanke från min sida, och jag vill inte pracka på någon annan den dumma idén. Hur man visar sin kärlek offentligt är ju trots allt upp till var och en. Men jag kan inte sluta blänga surt på par som står och kysser varandra i Ica-kön, och det stör mig något så otroligt att tvinga avbryta en kram för att kunna öppna hissdörren.

Jag ska lära mig att sluta irritera mig på något som är det mest underbara som finns, det är ju bara att inse att om jag fortsätter är det jag som i slutändan kommer sitta där som en bitter kärring, utan kärlek. Medan jag försöker lära mig detta, då tycker jag folk kan fundera på hur det ska visa sin kärlek utan att göra folk obekväma. Kanske det kan skippa det där babysnacket imorgon på bussen, eller så kanske de kan sluta massera varandras rumpor och kanske bara hålla hand? Får man önska det?

Efter denna lilla promenad fick jag något att fundera på, och det gjorde jag, ungefär hela dagen. Slutsatsen av mina eviga diskussion i huvudet är att jag känner mig obekväm med sådant här eftersom jag aldrig själv har upplevt det. Mina nära och kära i omgivningen har aldrig visat deras fysiska kärlek offentligt, det har aldrig varit snack om att mamma och pappa ska sitta vid matbordet och små pussas, och jag har aldrig sett mormor och morfar stå och kramas i något hörn. Så nu vet jag varför jag blir alldeles röd i huvudet, eller helt enkelt vänder bort huvudet så fort min kille sträcker sig efter en puss. Nu vet jag varför jag hellre pussar honom på kinden istället för på munnen när vi är ute och svirar. För jag är en fegis, en kärleksfegis, jag är feg när det gäller allt och idag är jag feg när det gäller att visa sin kärlek öppet. Det blir min nya utmaning att försöka ändra på…

Samina
© 2009-04-09

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-22 klockan 12:24. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter