Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Åldern ska inte ha någon betydelse i en relation, men ska vi tala om vår ålder eller ska vi hålla tyst?

Ulla, 48 år, i Tranås ställer frågan:

”Jag har ”träffat” en underbar kille på internet. Vi har pratat på Skype varje dag i 2 månader och är båda väldigt förälskade. Ingen av oss har haft så här starka känslor tidigare. Vi har bytt kort och även ”cammat”. Problemet är att han är 14 år yngre än mig. Han har aldrig frågat hur gammal jag är, men jag har en känsla av att han tror att jag är yngre. Har försökt berätta flera gånger, men är livrädd att han ska avsluta och inte vilja ge det en chans.

Nu har vi har pratat om att träffas om 2 veckor och frågan är om jag ska berätta åldern innan vi träffas eller säga det efteråt? Det bästa är väl att vara helt rak från början, men jag varken ser så gammal ut eller är till sättet så jag känner liksom att det vore skönast att berätta det irl. Jag har ju inte ljugit om åldern heller eftersom det aldrig kommit på tal. Åldern är ju trots allt bara en siffra på ett papper…Eller? Han är 34 år så det är ju inget barnarov direkt heller. Sen är det väl inte så acceptabelt med ett förhållande där tjejen är äldre 🙁 Så hur gör jag?”

 

Anette Gustafsson

Anette Gustafsson

Anette Gustafsson svarar:
Jag skulle berättat åldern för bättre att den andre personen får veta det innan så vet du också om han fortfarande vill träffa dig, jag tror säkert han vill det men tycker på något vis att det bättre vara helt ärlig mot den personen man ska träffa, sen om han har fördomar mot att kvinnan ska vara yngre då är det bättre kanske veta om det innan ni träffas, men jag tycker att det får du känna efter själv, vill du berätta innan eller vänta? Vad känns bäst för dig, ja tycker
bara att man aldrig ska bära på frågetecken känns jobbigt ibland.. men ge absolut chansen att träffa honom, ni verkar båda vilja träffas för en dejt och se vad som kan hända så ge det hela en chans.

 

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson svarar:
Hej Ulla! Ärligt talat så tycker jag inte att du borde haka upp dig så mycket på åldern. I ditt läge bör det inte vara något problem då han trots allt är en vuxen man på 34 år. När det kommer till kärlek spelar inte åldern någon roll. Det har heller ingen betydelse ifall du är äldre än honom eller inte. Så länge man verkligen tycker om varandra. Så jag tycker att du ska träffa honom. Ifall du är rädd för hur han ska reagera när det gäller åldersskillnaden, prata inte med honom om det förrän ni träffas i så fall, för då har du bäst chans att kunna kommunicera ordentligt. Lycka till!  /Kram Emelie

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Ulla! Vilket jobbigt läge du har hamnat i. Jag tycker att du ska berätta för honom innan ni träffas. Av biologiska skäl. Han kanske föreställer sig barn och familj. Just därför borde du visa honom respekt genom att berätta. Då vet han vad han har att vänta sig innan hans känslor hinner bli ännu starkare. Det är möjligt att han känner sig lurad om du dröjer. Lycka till!

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-11 klockan 17:59. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter