Tur i kärlek och spel?

Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

Tips om shopping


Låt dig inspireras av kärleksfulla tips om shopping - för att du ska få möjligheten att sprida romantik, kärlek och glädje i dina relationer med tryggheten som grund! Varför inte boka in underhållning till bröllopet eller andra högtider för att få upplevelser för livet?
Samina Lindström

Samina Lindström

Nedan publicerar vi krönikor av Samina Lindström.
Vill du bli krönikör? Kontakta Krama Mig!

Krammeny ”Dålig relation”
Krammeny ”Samboliv – nej tack!”
Krammeny ”Relation som berör”
Krammeny ”Var går gränsen för folks beteenden?”
ChampagneUnder en romantisk kväll med en härligt god middag förgylls lite extra med kärleksdrycker för er när kärleken ska spira! Det finns många bra, look härligt goda kärleksdrycker som är väl värda att smaka och magiska för er romantiska kväll! Låt andra ta del av kärleksdrycker som fungerar bra för dig?

Tips på kärleksdrycker:

Nasims kärlekdryck:
”Champagne är ju favoriten, men det skulle vara fint med vit vin och sitta och drycka. Det skall vara fint, mysigt och god och värd att minnas.”

Robin Nyström tipsar om kärleksdryck:
”Blanda limejuice, ananasjuice, kanelsockerlag och Havana Club Añejo 7 años i en shaker och fyll sedan ett vackert glas med krossad is till bredden! Låt det smaka!”

Emma Elliotts kärlekdryck:
”En flaska vitt vin – det röda som i kärlek står vi för!”

Simon Elliotts kärlekdryck:
”Apelsinjuice – lika god och strålande som solen eller min älskade!”

Magiska kärleksdrycker:

Kärleksdryck a la apelsin

Dekoration: En halv apelsinskiva. Blandas direkt i ett glas med is. Ingredienser: 3 cl Vodka, 2 cl Apelsinlikör och 5 cl sprite .

Kärleksdryck: Fläderdrink

Blanda den hemmagjorda flädersaften med gin och mycket is. Dekorera med en fläderblomma, gärna i ett martiniglas. Varning: Flädern tar bort spritsmaken, kan vara lätt att dricka för mycket av. Ingredienser: Gin, hemmagjord fläderblomssaft och mycket is.

Kärleksdryck: Hallonvodka

Låt hallonen ligga i vodkan en vecka. Sila och häll upp på flasor. Servera i vinglas. Ingredienser: 500 g hallon, 1 liter vodka.

Kärleksdryck: Sommardrink

Kör färska jordgubbar och is i en mixer och blandar sedan med fruktsoda och vodka lime, jättegott! Ingredienser: Vodka lime, fruktsoda, färska jordgubbar och krossad is.
Maria har några frågor om bra skick när det gäller nätdejting:

”Ibland blir det så att man inte är intresserad av någon eller är osäker på om man är intresserad – bör man meddela sig då eller inte om man ex vis vart på en dejt eller vill avsluta mailkontakten? Jag brukar göra det, och oftast tas det emot positivt men lika ofta så stänger personen bara av (kanske blockar en eller inte svarar). Det känns tråkigt och tar energi – men kan det vara så att en del trivs bättre med att man inte skriver någonting alls, utan bara låter det rinna ut i sanden…? Hur bör man göra?

Sedan undrar jag angående att träffa fler samtidigt – är det ”good manners” så länge man inte inleder något romantiskt/fysiskt om man träffas ex vis 2-3 gånger? Jag tycker om att ta tid på mig att lära känna någon, och ibland råkar det bli så att man har två trevliga kontakter samtidigt. Vet fler som har varit i samma situation och blir rådvilla.

Sedan undrar jag om det är vanligt att man inte hörs av mellan det att man har bestämt en träff eller om det helt enkelt är så att personen inte är intresserad?

/Maria”

Krama Mig tänker till:
I alla relationer gäller det att bemöta andra på sådant sätt som du själv vill bli bemött, detta även vid dejting på nätet. Vid nätdejting via en dejtingsajt är förhoppningsvis målet att finna en evig kärlek och någon som du känner dig trygg med och vill leva resten av ditt liv med. Ibland kan det kännas som att du träffar någon som du känner att det inte kan vara din drömprins och då gäller det att försöka avsluta och gå vidare på ett bra och snyggt sätt – för du vet aldrig om och när du träffar denna person vid tillfälle i något sammanhang framöver…

Känner båda att det inte känns 100 % rätt och avslutar på bra sätt, så säg det rakt ut på ett bra sätt, som ”det var trevligt att träffas och vi hittar säkerligen våra drömprinsar någon dag på var sitt håll”.  Det är bra att du meddelar direkt till den du har dejtat att du vill avsluta kontakten, för då undviker man också eventuella tveksamheter – för du vet aldrig hur den andre uppfattar er dejt!

Var bra klädd vid din dejt

Var bra klädd vid din dejt

Att träffa flera samtidigt är inte allt för ovanligt – vissa vill vara så ”effektiva som möjligt” i sin färd att träffa drömprinsen. Om du är seriös och verkligen vill finna någon att leva med för resten av ditt liv, kan det vara till en fördel att avvakta med att ha sex på tredje dejten eller så och endast ha det först när du vet att detta är en potentiell kandidat som din drömprins. Ett bra dejtingtips är att vara bra klädd vid din dejting kan också visa tecken på att du tar detta seriöst. Detta är dock någonting som är upp till var och en och du kan märka detta från början om din dejtingpartner dejtar flera samtidigt under en intensiv period – och det ska mycket till om denne bestämmer tid utan att komma eller höra av sig inför dejten, då är det bättre att du satsar din tid på någon som engagerar sig i dig i stället för andra saker.

Lycka till och hör gärna av dig om hur det går för dig i dina relationer! /Många kramar från www.KramaMig.nu

Tips:
Läs gärna mer om sunda relationer i vardagen och om relationstips som skapar bra förutsättnignar.
Kärlek i luftenUnder påsken köps, visit web säljs och byts en hel del begagnat, sick enligt flera nyhetsmedier som (Aftonbladet och Svenska Dagbladet), pilule där både privatpersoner och företag skapar en andrahandsmarknad för sådant som vi inte längre vill ha eller vill fynda nya saker utan att behöva handla för dyra slantar. Har du tänkt tanken om man skulle applicera detta på området dejting?

Att dejta ska vara kul och tänk dig tanken på att återanvända dina gamla ex på samma sätt som med dina möbler, kläder och andra saker som du inte vill eller behöver ha? Hur skulle en sådan annons se ut – ”Bytes: en väl använd pojkvän till ett oprövat kort!” eller ”Säljes: En obrukbar tjej säljes för högsta bud. Inget reservationspris.”? Ibland kan det vara kul att få första tjing på saker och ting, går det att ordna det via dejtingsajter eller på shoppingställen som Tradera?

Ibland kan det vara kul att bolla med tankar, även om det inte går eller är olämpligt att tillämpa detta i praktiken – vad har du bollat för tankar? Sug på den karamellen…

Jack Jack Lenngren:
Jag tar henne till bilen, doctor information pills knyter om hennes ögon med tyg. Det är natt. Jag kör henne till den mest romantiska restaurangen i Örnsköldsvik, approved Varvet. Jag tar bort tyget ifrån hennes ögon. Bordet väntar på oss, website like this vi kliver in och sätter oss på reserverad plats. Platsen befinner sig längst in i restaurangen, vid fönsterna.

Därifrån får man skåda det vackra mönstret av Örnsköldsviks gatulyktor. Alexandra får välja själv det hon vill ha på menyn. Jag väljer något mer billigare. Vi sitter där och pratar och stirrar in i varandras ögonglob. Efter maten åker vi hem till mig och ser på en romantisk film… ”

Andreas Skoog:

”Jag skulle vilja tillbringa en weekend med min flickvän i en liten stuga på den engelska landsbygden. Tänk att få cykla till grannen på morgonen för att köpa färska ägg till frukosten. Vi skulle bara vandra runt utanför stugan och plocka blommor och få vara nära varandra.”

Mika Persson:
”Jag överraskade min blivande fru med att fria till henne i en luftballong för 20 år sedan. Hon blev överraskad men svarade direkt ja. Natten tillbringade vi i en av Grand hotells vackra sviter med rumservice och bubbel pool, champagne och jordgubbar.”

Emma Andersson:
”Min första kärlek bjöd mig på en spaweekend till Hasseludden där vi drack champagne och åt jordgubbar, det var den helt perfekta dejten som man knappt vågar drömma om att få.”

Oskar Höglund:
”Ska ju självklart vara med min flickvän. Vi skulle bara vara tillsammans. Inga rosenbad och promenader på stranden. Det viktiga är att man ger varandra den uppmärksamheten som man förtjänar.”

Berit Ledin:
”Jag skulle gärna åka på en weekend till Italien med min man, äta och dricka gott och bara njuta av tillvaron.”

Jesper Ringblom:
”Weekend i Amsterdam, för min flickvän älskar blommor! Kolla på blommor och mysa (och kanske kolla en fotbollsmatch)”

Marie Orbilt:
”Varbergs kurort verkar så härligt att åka dit och koppla av och njuta av lyxiga spabehandlingar tillsammans med sambon! Få sköna spabehandlingar och njuta av härliga middagar tillsammans med min älskling!”

Lina:
”Jag vill återgå till naturen, vandra iväg på trekkingturer. Stanna och njuta av blomsterfältet och på kvällen få gosa i tältet.”

Romantisk weekend för Kristoffer Kristoffer Wulff:
”Jag tar min älskade som jag trånat efter att få ge det där speciella hela arbetsveckan med till en stuga utmed havet på hösten. Stugan ligger så tätt inpå stranden att man kan höra vågornas brus och vindens kraft såhär på höstkanten. På kvällen så äter vi en middag över ett bord med tända ljus och intill den tända öppna spisen.

Lugnet kommer sakta smygande till oss båda och vi kopplar och låter rummet fyllas av all den kärlek och känsla man vill ge till varandra i vardagsstressen men inte verkar hinna med. Efter en lång middag kryper vi ner i en stor säng och omfamnar varandra.

Nästkommande dag följs av en härlig picknick ute längs med kusten där vi avnjuter havets läckerheter ihop med ett gott vitt vin. Vi tar det som det kommer och kan låta tiden försvinna. När mörkret börjar falla tar vi plats i stugan med tända ljus och njuter utav värmen efter att höstvindarna kylt ner oss lite under dagen, denna kväll njuter vi av en lättare middag på golvet invid den öppna spisen… dricker goda viner och njuter i varandras sällskap.

När vi vaknar sista morgonen så kommer tanken hos oss båda varför vi inte har detta lugn under alla veckans dagar de lätta och de mindre lätta tillfällena… den kärlek vi har e ju trots allt den största skatt så den skall bevaras och skyddas till varje pris. När jag låser stugans dörr och lägger nyckeln till höger under blomkrukan enligt överenskommelse med stugvärden så tänker jag stilla för mig själv… Vilken underbar helg men vad vore den egentligen utan min underbara lilla, norrländska, min prinsessa i mitt kungarike… låt min dröm leva vidare 🙂 ”

Emilia:
”I smyg åkte vi iväg till ett lyxigt, gammeldagshotell i 1800-talsstil för att förlova oss. På rummet väntade champagne och jordgubbar som vid tog med oss till en kulle vid havet, där vi gav varandra ringarna och lyssnade på vår låt. Sedan berättade vi för varandra varför vi vill leva ihop innan vi återvände till salongen på hotellet där vi fikade ensamma i mysbelysning och med jazz i bakgrunden. På kvällen åt vi en 5-rättersmiddag och drack vin, sedan somnade vi mycket lyckliga.”

Tessa:
”Min pojkvän och jag firade ett verkligt romantiskt weekend förra veckoslutet. Det är en tid där resten av världen existerar, där vi två bara finns för varandra, dygnet runt. Ett romantiskt veckoslut kan man fira var som helst. Med rätt belysning (ljus), fräscha blommor och förstås romantisk musik förvandlas vardagen till just den perfekta miljön. I min och min pojkväns romantiska weekend ingår härliga gemensamma måltider, då vi matar varandra med godbitar, något extra gott ska det vara. det är mysiga stunder i soffhörnet och underbara gemensamma skumbad, varefter en härlig massage med underbart doftande oljor. ”

Helen Leander:
”Min romantiska weekend i Stockholm har precis tagit plats med min kära sambo. Vi har precis fått veta att vi två skall bli tre och passade därför på att skämma bort oss med en lyxig weekend på tu man hand. Vi har spatserat runt i staden och tittat på alla vackra byggnader, fikat, ätit på restaurang tagit båtturer, men kanske framför allt vilat ut på hotell bara vi två. Oerhört lyxigt att äta frukost på hotellet i en hel timme! Det var en utav de bästa helgerna någonsin”

Shahana:
”Jag och min pojkvän var på weekend i Finland över en helg och det var så otroligt mysigt! Vi fiskade, badade och tog långa skogspromenader. Men det mysigaste var när vi åkte ut med en liten eka och rodde ut på den spegelblanka sjön och det var fullmåne och vi kysstes och myste och hade jättemysigt och roligt. Sen rodde vi tillbaka och gick och lade oss i vårt tält och somnade nästan direkt (nästan iaf;) ) ”

Therese Berglund:
”Det skulle vara en weekend på Gotland tillsammans med min pojkvän Jens. Inte gå på fina resturanger eller så utan bara sitta på stranden och grilla. Titta på solnedgången när den går ner i vattnet. Åka in till Visby på dagen och gå innanför murarna. Ha picknick i parken och bara titta på folk. Spela minigolf och bara vara helt själva med varandra.”

Robert Hall:
”Hawaii för det är så underbart vackert och fina stränder, mysiga hotell och ett underbart landskap med mycket vatten och fina berg.”

Joanna:
”Jag vill åka till Turkiet, för att jag träffade världens underbaraste man där. Jag var i en silveraffär och där såg jag en man som fick mig att förstå begreppet Kärlek Vid Första Ögonkastet, något som jag alltid bittert hånat förut. Vi sågs endast i 15 minuter, men de var heta.”

Ida:
”Irland. God mat, härlig musik och underbart landskap! Äta gott, shoppa, dansa!”

Tomas:
”Jag skulle vilja åka till Rom, det verkar vara en fin och romantisk stad. Det behövs alltid en nytändning i en relation. Efter 15 år kan det vara lite si och så med romantiken och bara ägna oss åt varandra och ha det bra.”
Romantisk weekend för Tomas med sambo

Jennie Gunnarsson:
”Jag och min pojkvän, Philip, skulle åka på weekend till Paris och bo på något lyxigt hotell. Vi skulle bada skumbad på kvällen och vi skulle gått på nån restaurang och äta gourmetmat. Vi skulle gått upp i Eiffeltornet på natten och kolla på månen och stjärnorna. Vi skulle åka sån här båt eller vad man säger med någon som gjorde farten så skulle vi åka under broar och sitta och hålla i hand. Det skulle vart en helt perfekt romantisk weekend.”

Kristina Fridlund:

”Under dagen kan man vara ute i friska luften… till exempel vara ute och ro eller gå en runda i skogen. På kvällen tycker jag det räcker att äta något gott och sen ligga jämte varann och prata och mysa….

Elisabeth Eriksson:
”Min romantiska weekend var när jag fyllde 40 vi åkte på Finlandsbåten till Helsingfors hela familjen och åt god mat och badade i poolen på båten, den resan var perfekt.

Linda:
”Min romantiska weekend skulle bestå av att fira detta med min sambo Robert som jag levt med i 11 år. Vi skulle befinna oss på en fridfull plats nära havet där vi sitter vid ett bord äter en underbar middag med ett glas champagne! Vi skulle ro om varandra och bara njuta av varandras närhet. Åka en stor segelbåt där vi ligger och latar oss med frukt/choklad. Mycket beröringar…. som leder in i sängkammaren.”

Erik Nilsson:
”Legoland i Danmark. Fint hotell i Malmö, Stockholm eller Tyskland med min flickvän, där vi myser, smeker, pussas och ser på månen eller åker karuseller.”

Lena:
”Sommarens sista soliga helg var det, det året i början-mitten av augusti. Vi åkte en privat liten träbåt till Stockholm. Vi stannade utanför stadshuset där Han steg på. Vi åt och drack gott innan vi gav oss ut i Stockholm som då hade Vattenfestival. Vi strosade runt, tittade, drack någon öl och hade sååå underbart!! Vi återvände till vår båt och sov någonstans vid Slussen. Vaknade så underbart under himmelen tillsammans med Honom och det var bara sååå mysigt. Efter frukost började så vår färd hem till Uppsala. Vädret kunde inte vara bättre. Vi stannade i Sigtuna där vi åt lunch-middag innan vi så startade sista biten hem.

Det är i år 13 år sedan och vi blev ett par den resan. Under dessa 13 år har vi besöket fina hotell, herrgårdar mm, men det finns inget som känslomässigt tar den här helgen. För blixten slår ju bara ner en gång!!!”


Andrea Turre:

”Jag och min sambo, Thomas, blir körda i en fantastisk limousin till ett flygplan som tar oss till Paris med värsta lyxinredningen i flygplanet. Väl framme i Paris så får vi guidning i staden. Vi blir visade till en fantastisk restaurang där vi sitter och myser till mängder av brinnande ljus, god mat bestående av färska frukter och grönsaker och halvblodigt kött och ett gott vin till värt tusenlappar. En man står och spelar på sitt musikinstrument i restaurangen. Lugn och harmonisk musik. Efter maten kör limousinen oss till ett naturreservat där vi lägger oss ner i gräset bland alla träd runt omkring oss och slappar ordentligt. Vi skålar med en fin champagne och kysser varandra. På ett fat bredvid oss står det chokladdoppade jordgubbar som vi naturligtvis äter utav. Vi flyger hem igen och på flyget tittar vi på en romantisk film. Vi håller handen och ler mot varandra. Förklarar vår kärlek till varandra och att vi kommer ha minnet från Paris med oss för alltid. Men det viktigaste av allt: Vi har varandra och vi behöver ingen lyx för att älska varandra i nöd och lust i resten av våra liv. ”

Hanna Hansson:
”Vi åker förstås till något speciellt romantiskt land. Inte till Paris som ska vara så romantiskt, utan något udda land. Jag hade åkt dit med min största kärlek, min fantasipojkvän som jag alltid velat ha ”det har nog alla”. Vi hade badat, shoppa tillsammans, ätit på något dyrt ställe. Man hade ju hoppats på ett frieri också, men det kan man inte ta för givet. Men vi hade nog också gjort lite roliga grejer, som bungyjump och lite sådant, eftersom jag är väldigt äventyrlig av mig. Det är romantiskt för mig”

Yasmine:
”Jag önskar att jag och min sambo kunde få komma bort till en medelhavsö där det bara kunde vara jag och han tillsammans med solnedgången. För då slipper vi allt stoj och stim här hemma eftersom vi håller på att renovera ett hus. Just hade det varit skönt att komma bort. Vi skulle bara ligga i varandras famnar och njuta av varandra. Bara vara helt enkelt!”

Johanna Andersson:
”Jag älskar Mölle (by the Sea) i Skåne. Där skulle jag och min man packa upp en härlig picnic-korg och slå oss ner på en gräsplätt och titta på utsikten! Det är romantik för mig!”

Saga:
”Min absolut bästa romantiska weekend skulle vara på en tropisk ö, där det blåser varma havsvindar och kritvit sand så långt ögat kan nå. Liggandes i en hängmatta med min älskling och sippa på fruktiga drinkar och njuta av tystheten…”

Ulla Forsman:
”Med båt längs Rhenfloden, i godan ro, samt besöka vingårdarna och de wunderschöna romantiska slotten. Sitta i små krogar med min Käresta och lyssna på tysk folkmusik”

Britt-Marie Elfgren:
”Min romantiska weekend består av min sambo och jag som åker till ön Sandhamn, checkar in i bröllopssviten, där det finns bubbelbad på rummet och bastu. Vi äter en romantisk middag med levande ljus. Vi bara umgås med varandra och har det mysigt  utan tv och utan mobiler.”

Sofia P:
”Min pojkvän väcker mig mitt i natten. Genom fönstret lyser månens sken. Han viskar till mig att han ska ta med mig på en resa. Full av nyfikenhet går jag med honom dit han leder mig genom att hålla min hand. Han sätter mig i bilen och sedan kör han iväg. Vi åker ett bra tag. Till slut stannar han till bredvid en tjock och tät granskog. Han tar min hand och leder mig ut ur bilen. Vi vandrar uppåt på ett berg. Högst upp på toppen står en liten mysig stuga. Han säger att det är i den vi ska bo under helgen. Han sätter mig på en sten utanför stugan och visar mig den fantastiska röda soluppgången. Han säger att han älskar mig mer än något annat på jorden och går sedan ner på knä och ställer frågan jag väntat på i hela mitt liv.”

Nina:
”Min mest romantiska weekend var i min mormors gamla stuga som min mamma ärvde för några år sedan. Stugan som är vackert vit med kakelugnar och öppen spis med allt det gamla bevarat ligger i den vackraste skogen i Finland. Här njuter man av tystnaden och naturen som ger energi till våra sinnen. Det är underbart att tända eld i den vedeldade bastun och basta på äkta finskt vis. Man smörjer in hela kroppen i honung och bara njuter av dofter av tjära och björk. Ett bättre spa finns inte på denna jord. Jag och min man har detta som vårt paradis på jorden. Tack mormor!”

Karolina:
”En romantisk weekend för mig vore med min sambo i ett ensligt ruckel vid en öde strand. Med vacker skog i närheten och där vi knappt kommer ur sängen.”

Romantisk weekend för Katrine och Patrik Katrine:
”En romantisk weekend behöver inte alltid vara så långt bort, jag och min sambo Patrik brukar unna oss en weekend i Stockholm, vår vackra huvudstad, på hotell med god mat, shopping, lite vin och bara strosa hand i hand men visst skulle det vara mysigt att åka till Paris, Rom, London på en weekend men jag har aldrig sett Köpenhamn, och jag skulle vilja dela den upplevelsen med den jag älskar, en julskyltning i Köpenhamn, på Tivolit, Ströget ja, allt som finns att se, bo på något mysigt hotell, äta hotellfrukost och sen bege sig ut för att upptäcka vårt grannlands huvudstad.”

Erik:
”Jag vill inte ha en romantisk weekend på Alla hjärtans dag, Valborg, Pingst eller vid någon annan kommersiell högtid – för romantik är ingenting som ska planeras in, utan ske mer spontant och när man verkligen ska överraska sin älskade partner. För mig är det viktiga inte att åka i väg på en weekend långt i från Stockholm, utan att jag får vara nära min kära och älskade partner – en romantisk weekend går mycket väl att vara här i Stockholm.

För det finns många romantiska upplevelser och sevärda saker att titta på i och omkring Stockholm. Vad är mer mysigt än att gå på Skansens julmarknad eller att ha en avkopplande weekend med spa och promenad på Djurgården och gå hand i hand med min älskade i Gamla stan? Tillsammans med min älskade skulle jag bara vara och fokusera på vår weekend med varandra och få guidning i Stockholm med de vackra byggnader som finns. Att kunna rå om varandra, dricka ett gott glas bubbel och äta lite choklad och jordgubbar på vårt hotellrum. Vi sitter på hotellsängen och ser varandra djupt in i ögonen och känna den magiska kraft av kärlek som finns oss emellan, går hand i hand ner till hotellobbyn för att bli visade till vårt bord, där vi ska äta en härlig gourmetmiddag på tu man hand. Känna känslan av att återuppleva romantiken i samband med vår smekmånad som vi hade för drygt tio år sedan till en herrgård i Skåne. En romantisk weekend med min älskade ska vara speciell – och det blir det när det är vi två och inte var någonstans den äger rum. För kärleken är genuin mellan oss och det är så det ska vara så.”
Alla har vi en dröm om hur vi vill uppleva en romantisk weekend. Flera besökare ger sin syn på hur deras drömweekend ska se ut, salve hur vill du förverkliga din?

Jack Lenngren

Jack Lenngren


Jack Lenngren:

Jag tar henne till bilen, drugs knyter om hennes ögon med tyg. Det är natt. Jag kör henne till den mest romantiska restaurangen i Örnsköldsvik, Varvet. Jag tar bort tyget ifrån hennes ögon. Bordet väntar på oss, vi kliver in och sätter oss på reserverad plats. Platsen befinner sig längst in i restaurangen, vid fönsterna.


Därifrån får man skåda
det vackra mönstret av Örnsköldsviks gatulyktor. Alexandra får välja själv det hon vill ha på menyn. Jag väljer något mer billigare. Vi sitter där och pratar och stirrar in i varandras ögonglob. Efter maten åker vi hem till mig och ser på en romantisk film… ”


Andreas Skoog:

”Jag skulle vilja tillbringa en weekend med min flickvän i en liten stuga på den engelska landsbygden. Tänk att få cykla till grannen på morgonen för att köpa färska ägg till frukosten. Vi skulle bara vandra runt utanför stugan och plocka blommor och få vara nära varandra.”


Mika Persson:

”Jag överraskade min blivande fru med att fria till henne i en luftballong för 20 år sedan. Hon blev överraskad men svarade direkt ja. Natten tillbringade vi i en av Grand hotells vackra sviter med rumservice och bubbel pool, champagne och jordgubbar.”


Emma Andersson:

”Min första kärlek bjöd mig på en spaweekend till Hasseludden där vi drack champagne och åt jordgubbar, det var den helt perfekta dejten som man knappt vågar drömma om att få.”


Oskar Höglund:

”Ska ju självklart vara med min flickvän. Vi skulle bara vara tillsammans. Inga rosenbad och promenader på stranden. Det viktiga är att man ger varandra den uppmärksamheten som man förtjänar.”


Berit Ledin:

”Jag skulle gärna åka på en weekend till Italien med min man, äta och dricka gott och bara njuta av tillvaron.”


Jesper Ringblom:

Weekend i Amsterdam, för min flickvän älskar blommor! Kolla på blommor och mysa (och kanske kolla en fotbollsmatch)”


Marie Orbilt:

”Varbergs kurort verkar så härligt att åka dit och koppla av och njuta av lyxiga spabehandlingar tillsammans med sambon! Få sköna spabehandlingar och njuta av härliga middagar tillsammans med min älskling!”


Lina:

”Jag vill återgå till naturen, vandra iväg på trekkingturer. Stanna och njuta av blomsterfältet och på kvällen få gosa i tältet.”

 

Kristoffer Wulff

Kristoffer Wulff


Kristoffer Wulff:

”Jag tar min älskade som jag trånat efter att få ge det där speciella hela arbetsveckan med till en stuga utmed havet på hösten. Stugan ligger så tätt inpå stranden att man kan höra vågornas brus och vindens kraft såhär på höstkanten. På kvällen så äter vi en middag över ett bord med tända ljus och intill den tända öppna spisen.


Lugnet kommer sakta smygande
till oss båda och vi kopplar och låter rummet fyllas av all den kärlek och känsla man vill ge till varandra i vardagsstressen men inte verkar hinna med. Efter en lång middag kryper vi ner i en stor säng och omfamnar varandra.


Nästkommande dag följs av
en härlig picknick ute längs med kusten där vi avnjuter havets läckerheter ihop med ett gott vitt vin. Vi tar det som det kommer och kan låta tiden försvinna. När mörkret börjar falla tar vi plats i stugan med tända ljus och njuter utav värmen efter att höstvindarna kylt ner oss lite under dagen, denna kväll njuter vi av en lättare middag på golvet invid den öppna spisen… dricker goda viner och njuter i varandras sällskap.


När vi vaknar sista morgonen
så kommer tanken hos oss båda varför vi inte har detta lugn under alla veckans dagar de lätta och de mindre lätta tillfällena… den kärlek vi har e ju trots allt den största skatt så den skall bevaras och skyddas till varje pris. När jag låser stugans dörr och lägger nyckeln till höger under blomkrukan enligt överenskommelse med stugvärden så tänker jag stilla för mig själv… Vilken underbar helg men vad vore den egentligen utan min underbara lilla, norrländska, min prinsessa i mitt kungarike… låt min dröm leva vidare 🙂 ”


Emilia:

”I smyg åkte vi iväg till ett lyxigt, gammeldagshotell i 1800-talsstil för att förlova oss. På rummet väntade champagne och jordgubbar som vid tog med oss till en kulle vid havet, där vi gav varandra ringarna och lyssnade på vår låt. Sedan berättade vi för varandra varför vi vill leva ihop innan vi återvände till salongen på hotellet där vi fikade ensamma i mysbelysning och med jazz i bakgrunden. På kvällen åt vi en 5-rättersmiddag och drack vin, sedan somnade vi mycket lyckliga.”


Tessa:

”Min pojkvän och jag firade ett verkligt romantiskt weekend förra veckoslutet. Det är en tid där resten av världen existerar, där vi två bara finns för varandra, dygnet runt. Ett romantiskt veckoslut kan man fira var som helst. Med rätt belysning (ljus), fräscha blommor och förstås romantisk musik förvandlas vardagen till just den perfekta miljön. I min och min pojkväns romantiska weekend ingår härliga gemensamma måltider, då vi matar varandra med godbitar, något extra gott ska det vara. det är mysiga stunder i soffhörnet och underbara gemensamma skumbad, varefter en härlig massage med underbart doftande oljor. ”


Helen Leander:

”Min romantiska weekend i Stockholm har precis tagit plats med min kära sambo. Vi har precis fått veta att vi två skall bli tre och passade därför på att skämma bort oss med en lyxig weekend på tu man hand. Vi har spatserat runt i staden och tittat på alla vackra byggnader, fikat, ätit på restaurang tagit båtturer, men kanske framför allt vilat ut på hotell bara vi två. Oerhört lyxigt att äta frukost på hotellet i en hel timme! Det var en utav de bästa helgerna någonsin”


Shahana:

”Jag och min pojkvän var på weekend i Finland över en helg och det var så otroligt mysigt! Vi fiskade, badade och tog långa skogspromenader. Men det mysigaste var när vi åkte ut med en liten eka och rodde ut på den spegelblanka sjön och det var fullmåne och vi kysstes och myste och hade jättemysigt och roligt. Sen rodde vi tillbaka och gick och lade oss i vårt tält och somnade nästan direkt (nästan iaf;) ) ”


Therese Berglund:

”Det skulle vara en weekend på Gotland tillsammans med min pojkvän Jens. Inte gå på fina restauranger eller så utan bara sitta på stranden och grilla. Titta på solnedgången när den går ner i vattnet. Åka in till Visby på dagen och gå innanför murarna. Ha picknick i parken och bara titta på folk. Spela minigolf och bara vara helt själva med varandra.”


Robert Hall:

”Hawaii för det är så underbart vackert och fina stränder, mysiga hotell och ett underbart landskap med mycket vatten och fina berg.”


Joanna:

”Jag vill åka till Turkiet, för att jag träffade världens underbaraste man där. Jag var i en silveraffär och där såg jag en man som fick mig att förstå begreppet Kärlek Vid Första Ögonkastet, något som jag alltid bittert hånat förut. Vi sågs endast i 15 minuter, men de var heta.”


Ida:

Irland. God mat, härlig musik och underbart landskap! Äta gott, shoppa, dansa!”

 

Romantisk weekend för Tomas med sambo

Romantisk weekend för Tomas med sambo


Tomas:

”Jag skulle vilja åka till Rom, det verkar vara en fin och romantisk stad. Det behövs alltid en nytändning i en relation. Efter 15 år kan det vara lite si och så med romantiken och bara ägna oss åt varandra och ha det bra.”


Jennie Gunnarsson:

”Jag och min pojkvän, Philip, skulle åka på weekend till Paris och bo på något lyxigt hotell. Vi skulle bada skumbad på kvällen och vi skulle gått på nån restaurang och äta gourmetmat. Vi skulle gått upp i Eiffeltornet på natten och kolla på månen och stjärnorna. Vi skulle åka sån här båt eller vad man säger med någon som gjorde farten så skulle vi åka under broar och sitta och hålla i hand. Det skulle vart en helt perfekt romantisk weekend.”


Kristina Fridlund:
”Under dagen kan man vara ute i friska luften… till exempel vara ute och ro eller gå en runda i skogen. På kvällen tycker jag det räcker att äta något gott och sen ligga jämte varann och prata och mysa….


Elisabeth Eriksson:

”Min romantiska weekend var när jag fyllde 40 vi åkte på Finlandsbåten till Helsingfors hela familjen och åt god mat och badade i poolen på båten, den resan var perfekt.


Linda:

”Min romantiska weekend skulle bestå av att fira detta med min sambo Robert som jag levt med i 11 år. Vi skulle befinna oss på en fridfull plats nära havet där vi sitter vid ett bord äter en underbar middag med ett glas champagne! Vi skulle ro om varandra och bara njuta av varandras närhet. Åka en stor segelbåt där vi ligger och latar oss med frukt/choklad. Mycket beröringar…. som leder in i sängkammaren.”


Erik Nilsson:

”Legoland i Danmark. Fint hotell i Malmö, Stockholm eller Tyskland med min flickvän, där vi myser, smeker, pussas och ser på månen eller åker karuseller.”


Lena:

”Sommarens sista soliga helg var det, det året i början-mitten av augusti. Vi åkte en privat liten träbåt till Stockholm. Vi stannade utanför stadshuset där Han steg på. Vi åt och drack gott innan vi gav oss ut i Stockholm som då hade Vattenfestival. Vi strosade runt, tittade, drack någon öl och hade sååå underbart!! Vi återvände till vår båt och sov någonstans vid Slussen. Vaknade så underbart under himmelen tillsammans med Honom och det var bara sååå mysigt. Efter frukost började så vår färd hem till Uppsala. Vädret kunde inte vara bättre. Vi stannade i Sigtuna där vi åt lunch-middag innan vi så startade sista biten hem.


Det är i år 13 år sedan
och vi blev ett par den resan. Under dessa 13 år har vi besöket fina hotell, herrgårdar mm, men det finns inget som känslomässigt tar den här helgen. För blixten slår ju bara ner en gång!!!”


Andrea Turre:

”Jag och min sambo, Thomas, blir körda i en fantastisk limousin till ett flygplan som tar oss till Paris med värsta lyxinredningen i flygplanet. Väl framme i Paris så får vi guidning i staden. Vi blir visade till en fantastisk restaurang där vi sitter och myser till mängder av brinnande ljus, god mat bestående av färska frukter och grönsaker och halvblodigt kött och ett gott vin till värt tusenlappar. En man står och spelar på sitt musikinstrument i restaurangen. Lugn och harmonisk musik. Efter maten kör limousinen oss till ett naturreservat där vi lägger oss ner i gräset bland alla träd runt omkring oss och slappar ordentligt. Vi skålar med en fin champagne och kysser varandra. På ett fat bredvid oss står det chokladdoppade jordgubbar som vi naturligtvis äter utav. Vi flyger hem igen och på flyget tittar vi på en romantisk film. Vi håller handen och ler mot varandra. Förklarar vår kärlek till varandra och att vi kommer ha minnet från Paris med oss för alltid. Men det viktigaste av allt: Vi har varandra och vi behöver ingen lyx för att älska varandra i nöd och lust i resten av våra liv. ”


Hanna Hansson:

”Vi åker förstås till något speciellt romantiskt land. Inte till Paris som ska vara så romantiskt, utan något udda land. Jag hade åkt dit med min största kärlek, min fantasipojkvän som jag alltid velat ha ”det har nog alla”. Vi hade badat, shoppa tillsammans, ätit på något dyrt ställe. Man hade ju hoppats på ett frieri också, men det kan man inte ta för givet. Men vi hade nog också gjort lite roliga grejer, som bungyjump och lite sådant, eftersom jag är väldigt äventyrlig av mig. Det är romantiskt för mig”


Yasmine:

”Jag önskar att jag och min sambo kunde få komma bort till en medelhavsö där det bara kunde vara jag och han tillsammans med solnedgången. För då slipper vi allt stoj och stim här hemma eftersom vi håller på att renovera ett hus. Just hade det varit skönt att komma bort. Vi skulle bara ligga i varandras famnar och njuta av varandra. Bara vara helt enkelt!”


Johanna Andersson:

”Jag älskar Mölle (by the Sea) i Skåne. Där skulle jag och min man packa upp en härlig picknick-korg och slå oss ner på en gräsplätt och titta på utsikten! Det är romantik för mig!”


Saga:

”Min absolut bästa romantiska weekend skulle vara på en tropisk ö, där det blåser varma havsvindar och kritvit sand så långt ögat kan nå. Liggandes i en hängmatta med min älskling och sippa på fruktiga drinkar och njuta av tystheten…”


Ulla Forsman:

”Med båt längs Rhenfloden, i godan ro, samt besöka vingårdarna och de wunderschöna romantiska slotten. Sitta i små krogar med min Käresta och lyssna på tysk folkmusik”


Britt-Marie Elfgren:

”Min romantiska weekend består av min sambo och jag som åker till ön Sandhamn, checkar in i bröllopssviten, där det finns bubbelbad på rummet och bastu. Vi äter en romantisk middag med levande ljus. Vi bara umgås med varandra och har det mysigt  utan tv och utan mobiler.”


Sofia P:

”Min pojkvän väcker mig mitt i natten. Genom fönstret lyser månens sken. Han viskar till mig att han ska ta med mig på en resa. Full av nyfikenhet går jag med honom dit han leder mig genom att hålla min hand. Han sätter mig i bilen och sedan kör han iväg. Vi åker ett bra tag. Till slut stannar han till bredvid en tjock och tät granskog. Han tar min hand och leder mig ut ur bilen. Vi vandrar uppåt på ett berg. Högst upp på toppen står en liten mysig stuga. Han säger att det är i den vi ska bo under helgen. Han sätter mig på en sten utanför stugan och visar mig den fantastiska röda soluppgången. Han säger att han älskar mig mer än något annat på jorden och går sedan ner på knä och ställer frågan jag väntat på i hela mitt liv.”


Nina:

”Min mest romantiska weekend var i min mormors gamla stuga som min mamma ärvde för några år sedan. Stugan som är vackert vit med kakelugnar och öppen spis med allt det gamla bevarat ligger i den vackraste skogen i Finland. Här njuter man av tystnaden och naturen som ger energi till våra sinnen. Det är underbart att tända eld i den vedeldade bastun och basta på äkta finskt vis. Man smörjer in hela kroppen i honung och bara njuter av dofter av tjära och björk. Ett bättre spa finns inte på denna jord. Jag och min man har detta som vårt paradis på jorden. Tack mormor!”


Karolina:

”En romantisk weekend för mig vore med min sambo i ett ensligt ruckel vid en öde strand. Med vacker skog i närheten och där vi knappt kommer ur sängen.”

Romantisk weekend för Katrine och Patrik

Romantisk weekend för Katrine och Patrik


Katrine:

”En romantisk weekend behöver inte alltid vara så långt bort, jag och min sambo Patrik brukar unna oss en weekend i Stockholm, vår vackra huvudstad, på hotell med god mat, shopping, lite vin och bara strosa hand i hand men visst skulle det vara mysigt att åka till Paris, Rom, London på en weekend men jag har aldrig sett Köpenhamn, och jag skulle vilja dela den upplevelsen med den jag älskar, en julskyltning i Köpenhamn, på Tivolit, Ströget ja, allt som finns att se, bo på något mysigt hotell, äta hotellfrukost och sen bege sig ut för att upptäcka vårt grannlands huvudstad.”


Erik:

”Jag vill inte ha en romantisk weekendAlla hjärtans dag, Valborg, Pingst eller vid någon annan kommersiell högtid – för romantik är ingenting som ska planeras in, utan ske mer spontant och när man verkligen ska överraska sin älskade partner. För mig är det viktiga inte att åka i väg på en weekend långt i från Stockholm, utan att jag får vara nära min kära och älskade partner – en romantisk weekend går mycket väl att vara här i Stockholm.


För det finns många romantiska upplevelser
och sevärda saker att titta på i och omkring Stockholm. Vad är mer mysigt än att gå på Skansens julmarknad eller att ha en avkopplande weekend med spa och promenad på Djurgården och gå hand i hand med min älskade i Gamla stan? Tillsammans med min älskade skulle jag bara vara och fokusera på vår weekend med varandra och få guidning i Stockholm med de vackra byggnader som finns. Att kunna rå om varandra, dricka ett gott glas bubbel och äta lite choklad och jordgubbar på vårt hotellrum. Vi sitter på hotellsängen och ser varandra djupt in i ögonen och känna den magiska kraft av kärlek som finns oss emellan, går hand i hand ner till hotellobbyn för att bli visade till vårt bord, där vi ska äta en härlig gourmetmiddag på tu man hand. Känna känslan av att återuppleva romantiken i samband med vår smekmånad som vi hade för drygt tio år sedan till en herrgård i Skåne. En romantisk weekend med min älskade ska vara speciell – och det blir det när det är vi två och inte var någonstans den äger rum. För kärleken är genuin mellan oss och det är så det ska vara så.”

Romantisk weekend i ÖrebroÄven om Örebro är ”mitt i gnällbältet” är det en gemytlig stad med möjligheter att strosa omkring mitt i stan och gå vid vattnet i en avslappnad miljö tillsammans med din partner. Ni kan bland annat se på Hjalmars revyer och göra ett besök på Örebro slott. Gör en skönhetsbehandling eller bli racerförare för en dag under er vistelse i Örebro.

>>> Boka rum på Scandic Örebro Väst – klicka här! <<<


Besök Agnes Gårdsmejeri under en romantisk weekend i VäxjöSvenska traditioner är något som är värt att bevara.
Upplev minnesvärda händelser, cure som att besöka Agnes Gårdsmejeri och se hur det är att vara en ”riktig bonde”. Koppla av på hotell och njut av varandras närvaro på tu man hand.

>>> Boka rum på Scandic Växjö! <<<


The wedding date

Handling:

Kat Ellis har blivit ratad av ett ex och blir bjuden på sin lillasysters kommande bröllop. Dock ska Kats ex vara bestman vid bröllopet med tanke på att hela familjen vet om Kats situation så gör hon något oväntat och hyr en manlig eskort. Han heter Nick Mercer och ska enligt hennes källor vara mkt professionell. Efter nervös väntan möts de på flyget in. Kat förundras över Nicks egenskaper och inser att han är värd varenda öre hon betalar för honom. På evenemangen före bröllopet är Kat och Nick i centrum och många av vännerna, medicine inkluderat Kats ex, adiposity blir avvundsjuka på dem.

De ser ut som vilket lyckligt par som helst. Kat slipper de medlidande blickarna från släkten och Nick får en bra slant för jobbet. Allting verkar fungera utmärkt fram till möhippan. Ju högre promillehalten blir desto mer vill Kat få Nick i säng. Hon och hennes väninnor beger sig till närmaste bankomat så att Kat kan betala Nick ytterligare för den extravagans hon vill ha från Nick. Vänninorna är så fulla så de tänker inte på att fråga Kat varför hon hämtar ut så mycket pengar. När Nick och Kat väl träffas mitt i natten så händer saker ingen av dem trodde skulle hända. Plötsligt är inte deras förhållande på ett professionellt plan med distans. Under dessa dagar inser Kats ex hur gärna han vill ha henne tillbaka.

Men Kats lillasyster ställer till med problem. Svartsjuka är inte att leka med. Kats och lillasysterns uppväxt har präglats av deras rivalitet mot varandra. Under middagen senare får Kat reda på saker om sin lillasyster som får henne till att se saken ur ett mer negativt perspektiv. Lillasystern är mer listig och elak än vad Kat tror. Men Kats ex får tag på Kat i vinkällaren och där avslöjas den hemlighet som förklarar varför Kat blivit ratad och varför lillasysterns bröllop är fel. Djup ångest får henne till att fly middagen med Nick i hasorna. Hon förstår nu hur hennes vänner ser på henne. Kat känner sig förrådd och avvisar Nicks försök till tröst. Nick packar sina väskor och vill hem. Brudgummen talar honom dock tillrätta och får honom till att tänka över beslutet ett slag.

Ändå är brudgummen den som blir lurad förrådd mest av alla. Detta talar för hur stark utvisande en familjs fasad kan vara trots inre svårigheter. Man vet inte vad man har förrän man förlorat det. Kat förstår efter ett samtal med sin styvfar vad det egentligen är vad hon vill ha. Hon vet i sitt hjärta vet att han är mannen i hennes liv och att det är allt hon behöver bry sig om. Precis innan vigsel får Kats ex lida kval. Detsamma gäller Kats lillasyster. I filmen får karaktärerna vad de troligen förtjänar efter karmas alla regler. Nick får en anledning till att stanna kvar i England och Kat är inte ensam längre. Livet som var komplicerat att leva plockades isär och var och en förstår den enkla sanningen i slutet av dagen. Vissa människor är inte värda att slösa någon seriös tid på.

Personligt omdöme: Den här filmen är en feel good-film. Jag kan se den flera gånger om utan att bli trött på den. Den förklarar att kärleken egentligen är så svår att den är enkel. Så länge man lyssnar på sin inre röst och förstår att kärleken inte är perfekt och att ingen människa är perfekt så kan det gå väl. Så länge man är perfekt för varandra. Filmen passar bra som uppiggare om du precis avslutat ett förhållande. Den ger en vink om att det finns hopp iaf.
Denise RydholmFilmkrönikör: Denise Rydholm, som recenserar filmen ”The wedding date”, som regisserats av Clare Kilner!

Paris – Frankrikes kärleksstad nummer 1

Romantisk weekend i ParisVem tänker inte på en konstnär med penseln i hand, pill strosande med en egengjord tavla på shoppinggatan, dosage när man tänker på Paris? En mer passionerad stad gjord av kärlek och värme, approved får man leta efter.

Paris är en underbar stad i Frankrike, som välkomnar människor från hela världen och här finns mängder av sevärdheter och kulturinslag som är väl värda att besöka under en vistelse i huvudstaden.

Eiffeltornet är starkt förknippat med Paris och denna magnifika monument invigdes i slutet av 1800-talet (1889 närmare bestämt) och besöks av drygt sex miljoner nyfikna människor, både boende i Paris och turister från andra städer och länder. Vågar du anta utmaningen om att gå upp för alla trapporna i detta torn?

Kyrkan Nortre Dame är förmodligen en av Paris mest kända kyrkor och är gjord i gotisk stil och tornen till kyrkan har över 250 trappor, så det är inte lika många som i Eiffeltornet.

Slottet Versailles byggdes av Ludvig XIII och från början var detta tänkt som en jaktstuga och  har fantastiska sidobyggnader och en magnifik trädgård.

En sevärdhet som du inte får missa är Louvren som är ett museum med bland andra den kända tavlan ”Mona Lisa” – med mystik som fortfarande förbryllar människor runt om i världen, då kvinnan på tavlan log så magiskt.

Vi tipsar:
>>> Boka drömresan till Paris på www.resfeber.se! <<<

Romantisk weekend i Reykjavik

Med sina varma källor är Reykjavik och Island känt över hela världen och med vikingafyllda händelser under århundranden finns här många kulturella och historiska inslag värda att se på.

”Rökarans vik” står staden Reykjavik för och har cirka 200 000 invånare, adiposity en av Europas minsta huvudstäder, decease till antal invånare räknat. Sedan 1845 har Alltinget sitt säte här i Reykjavik och runt huvudstaden finns mängder av vikar, pilule sund och öar. De flesta känner till att det finns vulkaner och varma källor som skapar utbrott (du kanske känner till att det kom askmoln från Island för något år sedan, som påverkade hela Europa).

Här finns flera museum, teatrar och operahus, som är väl värda att besöka,  när du kommer till Reykjaviks flygplats, som är den näst största flygplatsen i landet.

Vi tipsar:
>>> Boka Islandsresan på www.resfeber.se! <<<

Romantisk weekend i Madrid

Romantik på tu man hand i centrum!

Att höra någon prata det romantiska språket spanska kan göra dig passionerad och visst har vi alla haft en dröm pm att den perfekta romantikern kommer just från Spanien, case kanske från romantikens stad nummer ett – Madrid.

Spanien är en av Europas pärlor när det gäller att kunna kombinera romantik med upplevelser som innehåller händelserika aktiviteter, troche oavsett om du gillar fotboll, rx nöjesliv eller ha möjligheten att gå på tu man hand med din partner.

Madrid, som är Spaniens pulserande huvudstad, har drygt tre miljoner invånare och är den spanska kungafamiljens säte. Staden har varit en av Spaniens mest besökta städer och erbjuder många kärleksfulla aktiviteter och upplevelser och är du intresserad av en stad som lever dygnet runt, är det den kastilianska slättens mittpunkt Madrid som du ska besöka.

För många kännetecknas Madrid som tjurfäktningens stad, men det finns så mycket mer att göra och se i denna underbara stad; som att se Pradomuseet (som är en av världens största konstmuseum), Kungliga palatset och äta en god middag. Känner ni att ni vill njuta av den värme som erbjuds i Spanien, finns många vackra stränder och stråk att strosa omkring och är mycket kärleksfullt. Varför inte göra ett besök på Operan och höra kärleksfulla toner med din älskade?

Vi tipsar:
>>> Boka weekend till Madrid på www.resfeber.se! <<<

adiposity 0, case 40,0″>

Amanda Pape Gonzalez: ”Romeo och Julia”. Den kärleken mellan dem är så stark och vad de säger till varandra känns verkligen riktigt. Började gråta som en bebis på slutet när de dog på grund av deras kärlek till varandra. Otroligt stark och sevärd film!

Anna Klang: ”Romeo och Julia” från 1996 med Leonardo Di Caprio och Claire Danes slår alla andra med hästlängder! Jag kan se den om och om igen och det allra häftigaste är att den har ett ”manus” som fortfarande håller efter över 500 år!”

Vi tipsar:
>>> Beställ ”Romeo och Julia”! <<<
Romantisk weekend i Madrid
Välkommen till en riktig storstad! Madrid är EU:s tredje största stad, viagra buy och det finns med andra ord en hel del att hitta på. Vare sig du är fotbollsintresserad, medications tycker om att titta på konst eller kanske framför allt är intresserad av att testa på kvälls- och nattlivet så går det att fylla sitt besök med vad man önskar. Varför inte testa en kombination av både nattliv, order sport och konst?

Alla vägar bär till Madrid


Precis som det brukar sägas att alla vägar leder Rom så skulle man kunna säga att alla vägar i Spanien leder till Madrid. Eller ja, det beror lite på hur man ser på saken. Alla avstånd i Spanien räknas från huvudstaden, och från Madrid utgår alla landets statsvägar. Så kanske, om man ska vara korrekt, leder alla vägar egentligen därifrån?

Nåja, för att lämna den filosofiska diskussionen kan vi ju konstatera att vägar i allmänhet leder åt båda hållen och istället fördjupa oss lite i utbudet för den sportintresserade.

Ja, för sport finns det gott om. I fotbollsform framför allt, representerat främst av de rivaliserande la Liga-lagen Real Madrid och Atlético Madrid som båda har varsin femstjärnig hemmaarena. Det gör för övrigt Madrid till en av bara fyra städer i Europa med två femstjärniga fotbollsarenor i samma stad. Vill du ha riktig derbydramatik under ditt besök i Madrid så ska du sikta på att komma hit i tid för den årliga sammandrabbningen mellan huvudstadsklubbarna som går under namnet El Derbi madrileño.

Missa inte de konstnärliga stoppen


I Madrid finns flera förstklassiga konstmuseer. De tre museerna Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza och Museo Reina Sofía bildar tillsammans den så kallade konsttriangeln, och är väl värda var sitt besök. Pradomuseet har främst konst från tiden före 1900-talet och räknas som ett av världens mest betydande museer med verk av bland annat Goya, Rubens och Velázquez. På Thyssen-Bornemisza hittar du till exempel Picasso och Chagall, och Museo Reina Sofía kan stolt visa upp Picassos Guernica och verk av Salvador Dalí med flera.

Konsttriangelns museer är dock inte de enda museerna som är värda att besöka. Ni har åtskilliga andra museer att upptäcka. Museo Arqueológico Nacional de España till exempel, eller varför inte Museo de América med föremål från det förkolumbianska Amerika för att nämna bara ett par stycken.

När du har tröttnat på konst, historia och museer äter du förslagsvis lite tapas med ditt ressällskap innan ni ger er i kast med shoppinggator och gallerior. Gran Vía är den kanske främsta shoppinggatan, och vill du hellre shoppa inomhus finns galleriorna Principe Pio som ligger centralt i en före detta tågstation och Palacio de Hielo där du förutom att handla även kan åka skridskor året runt. Det allra största köpcentrat ligger dock utanför staden, så för att ta dig till Madrid Xanadu med sina konstgjorda skid- och snowboardbackar, bowlingbana, biograf och otaliga butiker tar du lämpligast bussen.

Det finns inget att vänta på. Boka flygbiljetter nu och åk till Madrid! Både Flygvaruhuset och Mr Jet har prisvärda alternativ när det gäller flygbiljetter och hotell, vad passar dig bäst när du bestämt dig för en romantisk weekend i Madrid?


Andreas Skoog,
fristående skribent som tipsar om romantisk weekend


>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<

Dagens grattis

.

Krama Mig tipsar

Tips

Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!

Bra för alla relationer

  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter