Flygvaruhuset

Tips om svensk politik


Låt dig inspireras av kärleksfulla tips om svensk politik - för att du ska få möjligheten att sprida romantik, kärlek och glädje i dina relationer med tryggheten som grund! Varför inte boka in underhållning till bröllopet eller andra högtider för att få upplevelser för livet?


Samtidigt som många är för religionsfrihet, så blir många förbannade för att vissa inte vill hälsa på andra genom handskakning.

Yasri Khan har (frivilligt eller ofrivilligt) lämnat sina uppdrag för Miljöpartiet för att som han är ”uppfostrad är det intimt att beröra någon av det motsatta könet”. Vad hade hänt om Khan hade sagt att han inte vill skaka hand med någon överhuvudtaget (oavsett biologiskt/juridiskt kön)?

En man får skadestånd då han lade sin hand på sitt bröst i stället för att skaka kvinnans hand med motivering om att ”hans religion förbjöd honom att vidröra kvinnor utanför familjen”, enligt Svenska Dagbladet. Här dömer Stockholms tingsrätt till mannens favör och sänder signaler till samhällets medborgare om att det ska finnas respekt för fler hälsningsfraser än endast genom att skaka hand.

Det går faktiskt att hälsa på flera olika sätt än bara genom handskakning, vilket också svensk domstol har meddelat. För Khan och mannen som lade sin hand på sitt bröst så handlar det om olika syn på de olika biologiska/juridiska könen – det är vad som ska kritiseras och inte (icke)handskakningen i sig. Genom att kritisera synen i sig hos dem som utövar sin religionsfrihet, kan en kritisera en struktur som finns i olika religioner.


Individen måste få utvecklas som individ och med utgångspunkt från de grunder som Diskrimineringsombudsmannen arbetar utifrån!

Detta borde feminismens nästa våg fokusera på, då det finns fler faktorer som påverkar än enkom de biologiska könen. Läs mer här om hur feminismens fjärde våg kan se ut…


I årets val ökade valdeltagandet med 1,24 % till 85,81 %, vilket får ses som glädjande. Drygt en miljon röstberättigande valde att avstå sin rösträtt, enligt officiell statistik från Valmyndigheten.


Tänk om valdeltagandet hade ökat till 90 %! Det var drygt 300 000 röster som saknades för att valdeltagandet hade varit 90 %. 300 000 röster är fler än de som röstade på Feministiskt initiativ. 300 000 röster är fler än de som röstade på Kristdemokraterna. Med 300 000 röster, motsvarar nästan lika många som bor i Malmö kommun, hade ett parti kommit in i riksdagen.

Nu stannade valdeltagandet på 85,81 % vilket förhoppningsvis får ses på ett gott arbete för dem som, bland annat genom dörrknackning och kontakt med individer på stan och via möten, arbetade för att höja valdeltagandet. Förhoppningsvis är detta en positiv trend som i vart fall når 90 % kommande riksdagsval och kan medföra ökat valdeltagande i andra val (som kyrkoval och EU-parlamentsval).

Det positiva med årets val är att Hanif Bali (m), Barbro Westerholm (fp) och Hillevi Larsson (s) fått förnyat mandat av väljarna. Att politik och sport hör samman kan konstateras i årets val, då Bajenpartiet fick 7 röster och Sportpartiet fick en röst. Men vilka fem var det som röstade på Zlatanpartiet? Är Zlatan tillräckligt bra att leda ett parti som han anses vara att leda ett fotbollslag? 🙂

Låt oss hoppas att den miljon som valt att avstå från sin rösträtt går till valurnan nästa val och lägger sin röst på Zlatan, Bali, Larsson, Westerholm eller i vart fall blank, så att valdeltagandet höjs.

Dagens grattis

.

Krama Mig tipsar

Tips

Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!

Bra för alla relationer

  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter