Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Att ge någon ditt hjärta kan du göra på många sätt – oftast är det en symbolisk handling för att visa att du älskar någon, men för många är det också en praktisk handling.


Drygt var tionde person i Sverige
har någon sjukdom i hjärtat och hjärtsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i landet. Hjärt-Lungfonden är en ideell och partipolitisk obunden organisation som funnits i över 100 år och samlar in och fördelar pengar till forskning och information om hjärt- och lungsjukdomar.

2011 års hjärtepin
”Alla barnhjärtans månad”
är en kampanj som Hjärt-Lungfonden har sedan några år och är i februari månad och uppmärksammar att även barn och unga människor får problem med sitt hjärta, som kan få förträngningar kring hjärtklapparna eller i kroppspulsådern. Kampanjen genomsyras bland annat genom försäljning av hjärtepin som finns att köpas för endast 30 kronor hos Hemköp, Hemtex och Akademibokhandeln. Förra årets hjärtepin designades av bland annat Måns Zelmerlöw och årets är designad av Morgan ”Mojje” Johansson.

2011 hade  även hjärtsjuka barn tilldelats en hel dag på Millesgården på Lidingö, strax utanför Stockholm, som anordnas söndagen den 13 februari – dagen innan Alla hjärtans dag och här är Hjärt-Lungfonden värd med en utställning om Beatrix Potter, utställning om hjärtat och många spännande aktiviteter.

Vad du kan göra


När du vill låta hjärtat vara med – både symboliskt och praktiskt finns flera saker som du kan göra för att bidra;

  • Köp en hjärtepin hos exempelvis Hemköp eller Akademibokhandeln och ta ställning för forskning och information för friska hjärtan.
  • Köp en Alla barnhjärtans-bukett på Flowerhouse, så sprider du glädje hos dels mottagaren av buketten – beställ direkt på www.flowerhouse.se!
  • Läs mer på Hjärt-Lungfonden om vad du kan göra (som att stödja med en gåva och tips om hur du stödjer dem, när du skriver ditt testamente).
Fler tips
  • Hjärt-Lungfonden har gjort en temaskrift som heter ”Barnhjärtan”, läs mer och sprid gärna denna tidskrift till dina nära och kära. Temaskriften finns att hämta som pdf-fil på www.Hjart-Lungfonden.se.
  • Lär dig mer om folksjukdomen och läs om att förebygga och leva med denna sjukdom. Boken ”Hjärta och kärl: att förebygga och leva med folksjukdom” finns att beställa på  www.bokus.se!
Ovanstående inlägg publicerades 2011-12-04 klockan 13:43. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter