Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon 2015 kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Om ett produktionsbolag vill göra ett romantiskt drama med historisk prägling, here är det välkommet att ta inspiration av nedanstående utkast och förslag på manusidé. // Krama Mig

Sharon Dyall i ett romantiskt drama?

Sharon Dyall i ett romantiskt drama?”Hitta hem” är en historisk dramakomedi med Sharon Dyall i huvudrollen som Sabina Hope, som är en svart, muslimsk kvinna som förlorat sin inre själ och försöker finna denna, så att Hope kan leva ett fulländat liv.

Sabina Hope är en ensamstående förälder som lever enkelt i sitt radhus i en förort till en medelstor stad i Sverige. Hon arbetar i vissa temporära anställningar som erbjuds som lärare, men drygar ut sin lön genom att arbeta extra som dansör. Hon strävar efter att finna harmoni i sitt livspussel att få ekonomin ihop och kunna ge sin dotter en trygg uppväxt. Filmen utspelar sig i nutid.

En morgon som innehar samma rutiner som årets flertal dagar vaknar Sabina Hope med minnesförlust. Hon vet varken in eller ut om någonting, hon vet inte vem hon är, vem hennes dotter är och vad hon ska göra när hon vaknat. Hon vet inte ens vad hon ska göra under morgon, rutiner som vanligtvis sitter i ryggmärgen och som görs reflexmässigt och utan att hon tänker på att hon hör det. Sabina Hopes dotter ringer till doktorn som tar Hope till sjukhuset för observation under en period.

Under Sabina Hopes vistelse på sjukhuset verkar det som att hon har schizofreni, då hon verkar ha en annan verklighetsuppfattning än vad som vanligt i Sverige. Verklighetsuppfattningen som hon har återges i olika scener i filmen och nedan beskrivs några scener, där Sabina Hope tror sig vara och i olika personligheter:

”Kurtisanen från Aten”


Under den antika Greklands tidsepok sågs kvinnan som någonting naturligt och en varelse som var jämställd djur, om en ska tro Stratons olika epigram. Den gifta kvinnan som skulle vara ett naturligt inslag i hemmets fyra väggar och den ogifta kvinnan som tillfredsställde gifta män i olika roller som kurtisan eller porne.

Sabina Hope lever sig in i rollen som kurtisan och umgås med filosofer och sofister som Platon, Aristoteles, Agaton och Protagoras. Ett liv i lyx i överflöd med de fria männen i Grekland och där Sabina Hope underhåller och tillfredsställer under sofistikerade former. På något sätt känner Sabina Hope att hennes själ inte finns här, även om dialogerna med Platon är givande på många olika sätt.

”Sjuksköterskan Sabina”


Efter utflykten till Aten hamnar Sabina Hope i en sjuksköterskeroll i Långholmens fängelse i mitten av 1750-talet. Tabellverket har börjat sitt biopolitiska arbete och samla in statistik och observationer av patienterna. Sabina Hope känner att hon tar arbetet på fullt allvar och observerar patienterna även på sin fritid som då blir hennes klienter. Hon blir förälskad i en av patienterna som överöser med blommor och romantisk uppvaktning, men på något sätt känner Sabina Hope att det saknas något och troligtvis finns inte hennes själ eller själsfrände i fängelset på Långholmen – för det gäller att kunna ha en själ för att känna någonting och utan att känna att sin älskade är ett studieobjekt.

”Hoppets Stockholm”


Från ena sidan, i rollen som sjuksköterska, till andra sidan, som rollen som patient, hamnar Sabina Hope i hoppets Stockholm under 1800-talet. Som en lustans lakej möter hon kunder som vill ha hennes kropp mot betalning och hon tvingas genomgå en läkarundersökning en gång i veckan, då hon ses som en ”offentlig kvinna” som umgås med män som vill umgås med hennes. Sabina Hope känner inombords att hon känner igen sig, utifrån sin roll som kurtisan, men har svårt att sätta fingret på vad det är och då det brister i reinkarnation från tidigare liv. Hon är visserligen bekväm att genomgå sina läkarundersökningar, då hon hyser förtroende till sjukvården (möjligtvis då hon varit sjuksköterska själv, förvisso i ett tidigare liv). Hon tvingas dock erkänna för sig själv att hon på något sätt är obekväm, eftersom hon inte känner att det finns någon själ som verkar tillhöra henne.

”Stureplansprofilen”


Stureplan 2004. Advokater, läkare, skådespelare och artister samlas på den stjärntäta krogen för att umgås och mingla runt i kring VIP-rummen och drinkarnas värld. Även Sabina Hope tillhör eliten och känner sig som en stureplansprofil, när hon dansar, dricker och djupdyker i goda vänners lag. Kvällen är ung och när dagen uppstår känner hon sig som att hon inte är lika pigg och glad som hon var kvällen innan. Sabina Hope är på något sätt hemma, men ändock inte – för själen finns inte i centrala Stockholm i nutid.

”Läraren från förorten”


En morgon, efter cirka två veckors observation, vaknar Sabina Hope och undrar vad hon gör på sjukhuset. Hon har förvisso glada minnen av vad som hänt henne, men undrar vad hon gör där. För hon ska göra i ordning frukost till sig själv och sin dotter. Hon ska åka i väg till sitt vikariat som lärare. Inombords känner hon att hon har goda minnen av Platon vid sängen bredvid och hon får glada minnen är hon lyssnar på Svensktoppen på radion, som får henne att tänka på det offentliga rummet från 1700-talet och från unga dagars party på logen med sin dåvarande fästman. Sabina Hope funderar på varför hon har vissa blåmärken på kroppen, men inser att det förmodligen kommer gå bort snart. Det är ju inte så stora blåmärken och hon känner att hon behöver hem till sin dotter, sitt inre, sin själ.

Se på romantiska filmer


Vad tycker du om manusidén kring ”Hitta hem”? Vem skulle du vilja se i huvudrollen? Kommentera gärna nedan och få tips på fler romantiska filmer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2014-07-13 klockan 17:44. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter