Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Hej, min första krönika handlar om något högst väsentligt. Vi kan inte välja vem vi blir kära i brukar man säga. Det kan jag hålla med om. Men hur vet du om du är kär i en person? Det ska jag berätta för er. Kär är du om du inte kan förklara, varför du gillar en annan människa. Kärlek är när du inte vet, varför du gillar en person, du gör det ändå.


Jag gick runt och funderade över
varför en tjej gjorde mig väldigt lycklig. Var det hennes leende som gjorde mig lycklig? Nej, det var någonting annat. Var det för att vi hade samma intressen? Visst, hade vi några liknande intressen, men det var inte det som gjorde mig lycklig. Var det vår personkemi? Självklart, spelar personkemin in när känslor väcks, men något stämde inte riktigt där heller. Vi hade flera saker som skiljde oss åt, trots det gjorde hon mig fantastiskt lycklig varje gång vi sågs. Var hon rolig? Nej, komisk var hon verkligen inte, men vi kunde skratta trots att vi bara satt och titta på varandra. Var det hennes utseende som gjorde mig lycklig? Jag blev lycklig när jag såg henne. Men det var inte hennes utseende som gjorde mig lycklig. Det var någonting helt annat. Var det hennes personlighet? Sanningen är krass, jobbig att acceptera, men det hade inte med hennes personlighet att göra. Det fanns något fantastiskt obeskrivligt hos henne, som jag inte kan förklara.


Tänk på en person i din närhet.
Om du säger ja till en av dessa punkter som jag har nämnt kan du plocka in ordet vänskap. När det gäller vänner kan man förklara, varför man är vänner. Förklaringen kan vara intresse, stil, personkemi, utseende, ibland enbart rädsla för att vara ensam etc. Det finns i nästintill alla vänskapsrelationer en förklaring till varför du gillar den personen. Allra tydligast märks denna skillnad mellan vänskapsrelationer och kärleksrelationer när en vänskap utvecklas till kärlek. Personen är inte längre, den där personen som du spelar fotboll med, pratar musik med, pratar om killar/tjejer med, utan han/hon har någonting annat som du inte kan förklara.


För länge sedan sa en kille
i min klass att: ”Kärlek är att berömma någon med hjärtat” Det stämmer mycket bra in på att man inte går efter personens intresse, personkemi etc. utan det är hjärtat som styr.

Torbjörn S. Brandhill

Torbjörn S. Brandhill


Till min slutsats angående tjejen jag nämnde:

Min slutsats blev att jag inte visste, varför jag gillade henne. Jag gillade henne ändå. Det om något är kärlek. Håll utkik, och känn efter om du gillar någon utan att veta varför. Då ska du inte tveka. Jag har tvekat flera gånger, eftersom förut förstod jag inte känslan. Det gör jag nu.

//Torbjörn S. Brandhill, fristående krönikör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-02-09 klockan 09:58. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter