Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Att kunna stå för sina känslor är något som borde vara naturligt, men hur enkelt är det egentligen i vardagen för gemene man?

Kärlek i många olika former; vi har bild på vår partner i plånboken, en del har en ring på fingret som symboliserar samhörighet med en partner och ibland går vi hand i hand på stan med vår älskade kärlek. Reklam som sköljer över oss i brevlådan, i tunnelbanan, på TV och i tidningar har kärleksfulla bilder på individer som kysser varandra. Tidningarna skriver viktig information (läs skvaller) om Eric Saade har ett förhållande med en norska eller inte och om Fredrik Reinfelds separation från Filippa Reinfeldt. Överallt ser vi kärlek och kärlekssymboler och vi tänker på kärlek och vi drömmer om kärlek – kärlek är något som påverkar oss i vardagen.

Silje Vige sjöng i Eurovision Song Contest 1993 om dold kärlek och att inte visa kärlek öppet; textrader som  ”og du stryge meg forsiktig øve hånnå når du går forbi, ingen må se det, bare du og eg vett det” (”och du stryker mig försiktigt över handen när du går förbi, ingen får se det, bara du och jag vet det”, fritt översatt) och ”og du late som du aldri har sett meg, du é som en fjern og kjølig gud” (”och du låtsas att du aldrig har sett mig”, fritt översatt).

Det finns kärlek överallt och längtan efter att få visa vår kärlek öppet är mer eller mindre stort. Under året har bland andra Anton Hysén och Anja Pärson kommit ut som homosexuella i media och det är ett sätt för dem att våga visa sin kärlek öppet. Vissa kritiker säger att ”vem vi ligger med är vår privata ensak”, men så länge den visade kärlek bygger på en heteronorm (som förvisso är den vanligaste), så måste annan kärlek uppmärksammas för att kunna bli respekterad i vardagen. För all kärlek måste i grunden bygga på frivillighet och ömsesidighet, för att kunna vara en sund relation.

För att vi alla ska kunna visa vår kärlek i vardagen, behövs det positiva förebilder och att det finns en respekt mellan individer. Vi ska kunna stryka varandras händer, utan att känna skam och vi ska inte behövas låtsas som att vi aldrig sett vår kärlek tidigare i sociala sammanhang. För kärleken är någonting vackert och detta är något som vi människor måste ta tillvara på, oavsett om det är i medie- och reklamsammanhang eller som individer. Hur kommer du visa din kärlek i dag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-06-30 klockan 06:07. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter