Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Nu har schlagercirkusen dragit i gång och pressen frossar i sig med olika bilagor och ”skandaler” kring artister och låtskrivare. Det är bara att avvakta och se när Bert Karlsson kommer göra ett uttalande kring schlagern och när pressen har rubriken ”Fel låt vann”. Ta dig en funderare om vart den riktiga schlagern tog vägen…


För inte allt för länge sedan
, så stod låten i centrum och det handlade mångt och mycket om en melodifestival. I dag är det vem som har den bästa underhållningen och kan marknadsföra sig bäst inför sin deltävling och inför finalen. Många har någon favorit bland de klassiska schlagerhitsen, som ”Waterloo”, ”Främling” och ”Tusen och en natt”, hur många klassiker har det blivit de senaste åren? Minns du vem som vann förra året eller vilken låt som Amy Diamond deltog med?

Mattias Andréasson

Mattias Andréasson


Förändringar är oftast till en fördel,
om det blir en förbättring – vilka förbättringar har det blivit för schlagern, när SVT, med Christer Björkman i spetsen, går från en schlagerfestival till en festival som är mainstream och är som vilken festival som helst? Även om det finns romantiska underhållare som framför bidragen på ett kvalitativt sätt, så glömmer vi lätt bort alla låtar efter fem minuter från det att artisten framfört den.


Förmodligen kommer artister,
som Sean Banan, Ulrik Munther, att gå vidare till Globen-finalen – men vill man försöka bevara det goda från festivalen och samtidigt vilja förnya och förbättra festivalen till en modern tävling – då finns det bara ett bidrag; ”Förlåt mig” med Mattias Andréasson!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-02-04 klockan 10:39. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter