Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Svensk lagstiftning tillåter
homosexuella gifta sig i kyrkan

Sedan den 1 maj 2009 gäller en könsneutral äktenskapsbalk i Sverige, samtliga trossamfund får dock välja vilka som ska vigas i respektive samfund. Detta gäller även den svenska kyrkan. Att homosexuella inte får gifta sig i det svenska trossamfundet – kyrkan – är på ett sätt en myt, men ändå inte. Svårt att hänga med?

Svensk lagstiftning – äktenskapsbalken – säger inte att homosexuella inte får gifta sig i kyrkan. Ser vi till äktenskapsbalkens lagrum (paragrafer) kan vi utläsa följande i första kapitlets första paragraf: ”Äktenskap ingås mellan en kvinna och en man. De som har  ingått äktenskap med varandra är makar.”

Det säger ingenting om människors sexualitet eller att makarna skall ha sexuellt umgänge med varandra. Sedan den 1 november 2009 får samkönade par ingå äktenskap, och alla – oavsett kön – får ingå borgerlig vigsel.

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-03 klockan 19:06. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter