Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Det talas ofta om att det svenska samhället är segregerat och människor måste integreras på ett bättre sätt. Problemet är inte etniciteten utan handlingar och förutsättningar.

Svensk, somalier eller spanjor? Kristen, muslim eller katolik? Det kan alltid uppstå konflikter mellan olika grupperingar om man vill se det som konflikter mellan grupperingar. Det finns även en mer grundläggande orsak till att människor inte kommer överens om saker och ting – orsaken är just att det är människor som har olika åsikter! Det är inte ursprunget i sig som är problemet, utan åsikterna som skapar splittringar mellan människor.

”Vi måste ge förutsättningar för att människor kan integreras i det svenska samhället”, är en vanlig mening bland politiker. Det låter ju bra och vettigt och kan inte sägas emot från den som vill vara politiskt korrekt, för vem vill inte vara integrerad i det svenska samhället? Vilka förutsättningar ges det för att kunna integreras i det svenska samhället och vem ska ta ansvaret för detta? Är det okej att Södertälje tar emot fler människor med utländsk härkomst än områden som Danderyd, Täby och Löddeköpinge? Vilka förutsättningar ges till individer som bor i Sverige för att få en bostad och arbete? Problemen är mycket mer abstrakt och vi måste hitta lösningar på hur vi människor kan vara en integrerad del av samhället och inte vilket ursprung som vi har.


Vi kan alltid beskylla olika grupperingar
för oroligheter som råder och att vissa grupperingar har större andel brottsbenägenhet, men hjälper detta någonting i praktiken när det väl handlar om vilka förutsättningar som finns för att vara en god samhällsmedborgare oavsett etnicitet? Vi måste vidta åtgärder för att hitta lösningar för att samhällets medborgare har förutsättningar att vara goda medborgare. Det räcker inte att vi konstaterar saker och ting åt något håll – för det leder inte till lösningar på ett integrerat samhälle!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-09-24 klockan 17:31. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter