Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Allt som händer i vår vardag är politik, tillvägagångssättet är partipolitik!
Tänk dig någon säga att bensinskatten är för hög, tillvägagångssättet är att man ska sänka skatten på bensin. Vinnare blir bilägare som får lägre (indirekt) skatt på en konsumtionvvara. Tänk dig någon som säger att ett sparande är bra för oförutsedda händelser, tillvägagångssättet är att folk ska spara i stället för att spendera. Vinnare blir banker som har hand om de sparade pengarna. Tänk dig någon som säger att bönderna borde få mer betalt för den mjölk som säljs. Tillvägagångssättet är att sänka eller höja mjölkkostnaden för konsumenterna. Vinnare blir bönderna på bekostnad av konsumenterna och/eller företag som är behjälpliga med att ordna så att mjölken hamnar i butikerna.

Hamburgerrestaurangen McDonalds har gått in i politiken
och meddelar att de tror på Sveriges ungdomar. Gemene man håller säkerligen med bakom detta påstående och inget ont med påståendet i sig. Bakom detta påstående ligger förmodligen den subventionerade arbetsgivaravgiften som finns i Sverige för unga människor under 26 år. Det förs diskussioner i många partier om denna subventionerade arbetsgivaravgift ska finnas kvar eller inte och om den tas bort kommer detta påverka McDonalds som arbetsgivare i form av återställande av arbetsgivaravgifter som gäller för alla, unga som äldre.

Oavsett vad du tycker om åtskillnad mellan individer och individer
och olika grupper i samhället, så är det som händer i vår vardag politik. Hur vi går tillväga för att lösa problem som finns i vår vardag är partipolitik. Krama Mig´s mål om att alla ska ha grundläggande trygghet i vardagen för att kunna sprida romantik, kärlek och glädje kan anses vara opolitiskt. Detta är något som är politiskt då det är något som vi alla berörs av i vår vardag. Vissa grupperingar anser exempelvis att äktenskap mellan två av samma kön inte är okej och vem äger rätten att begränsa kärlek mellan två vuxna individer som vill visa sin samhörighet? Det finns ett antal hemlösa i Sverige och som inte har en grundläggande trygghet, vem värnar om dessa och vilket ansvar vill samhället ta för detta och vilket ansvar ska vi lägga på ideella organisationer?


Det är bra att vi alla har åsikter och engagemang att nå ut med vårt budskap.
Allt är politik och vi har alla olika förslag på tillvägagångssätt på förändring och förhoppningsvis som leder till en förbättring för individer, utan att det påverkar de grundläggande förutsättningarna som vi alla behöver i vardagen. Att tro på Sveriges ungdomar är något som alla förmodligen gör, tillvägagångssättet är genomförbart på olika sätt. McDonald´s har sin agenda för tillvägagångssätt för hur vi ska tro på Sveriges ungdomar. I grund och botten är allt politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-06-07 klockan 08:00. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter