Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Betydelsen av en vän

Lejon - betydelsen av en vän

En vän är någon som alltid finns där när du behöver den, som torkar dina tårar när du gråter. Skrattar och ler åt dina framgångar, men samtidigt medger att den är väldigt avundsjuk. Någon som lånar ut pengar utan att fråga till vad, som ärligt svarar att jo, du ser tjock ut, men lägger till, jag älskar dig ändå. Och som gör det också, en vän är ärlig, du vet alltid var du har en äkta vän. De säger det du inte vill veta, och stöttar dig sedan för att göra något åt saken.

En äkta vän är någon du kan ringa mitt i natten utan att den blir arg, som du kan bli riktigt arg på, mer än på de flesta, för du vet att ni blir sams igen.

En äkta vän behöver man inte träffa varje dag, klart att man vill men det är inget måste, man kan lika gärna ses en gång om året, för man vet, man bara vet att allt kommer klicka och vänskapen kommer vara densamma om ett år.

Olikheter bland vänner

Kanske är man olika; olika ålder, kön, kanske har någon fått barn sen sist eller blivit sambo, börjat plugga eller flyttat till ett annat land. Men det gör inte så mycket, när ni ses berättar ni det här, det som hänt i ert liv och lyssnar mer än gärna på vad som händer för den andra. Många gånger är det liv ni aldrig någonsin skulle vilja ha själva,
ibland förstår ni inte riktigt alls vad den andra håller på med, men är han lycklig så är det det som är relevant.

Så tror och tycker jag att det är, jag har turen att ha många riktigt goda vänner i mitt liv. Det underbara med mina vänner, är att de är så olika allihop; olika länder, åldrar, läggningar och politiska åsikter. En av mina närmaste ska bli präst, hur man kan lägga sin tid i dessa tider på att bli präst är för mig ett mysterium, men å andra sidan, ska någon vara präst så vet jag att han skulle bli en perfekt präst, ömsint, ödmjuk och ärlig. Kvinnan som ligger mig närmast om hjärtat ska gå på Handels. Jag skulle kunna skriva en artikel enbart om min kärlek till min lilla kusin, som är väldigt kul, väldigt lång och superintelligent. Nåja, nu skulle jag ju inte skriva en artikel om henne, men denna unga dam, vill i vilket fall gå på Handels. Varför? Ja, inte vet jag, för hon kan kanske. Själv fick jag en liten klump i stupen då jag fick reda på det. Tänkte hon bli något annat, vad vet jag inte, men nåväl, vill hon in på Handels, då ska hon in på Handels.

Kontraster i vänskapen

50+ är en av mina andra vänner, hur mycket plus tänker jag inte säga, men +. Vi ses ibland och hon har alltid mycket spännande från ”vuxenvärlden” att dela med sig av. Är alltid lika nyfiken på hur jag har det och ställer frågor om mitt liv som jag själv inte funderat på en sekund. Som kontrast har jag en annan god vän som jag delar mycket med, han är 10. Då frågar sig många, vad får man som vuxen ut av en kille på 10 år? Jo, det är fruktansvärt spännande och kul och höra från insidan hur det är att gå på mellanstadiet att höra vad lärarna säger, hur de andra är. Inte bara höra de vuxnas och lärarnas version, barn observerar mycket, de är inte dumma inte och han har överraskat mig många gånger. Sen så måste de medges att han många gånger får mig att känna mig superduktig när han frågar saker och ting och jag kan svara!

Att inte bara ha en god vän, utan vara en är väldigt viktigt och fruktansvärt kul. Att dela med sig av sitt liv, både sorger och glädjeämnen, av sina kunskaper av det man lär sig, bara genom att leva livet. Många gånger kan denna tioåring veta och fundera mycket mer än jag och alla mina vänner, ibland är det någon annan, prästen till exempel som frågor över något, om teater till exempel. Jag har en väninna som kan precis allt om teater, så då frågar jag henne och återkommer till min andra vän.

Skola, universitet och jobb i all ära, men det finns så mycket som man kan lära sig av att bara leva sitt liv och dela det med andra. Som en råtta och ett lejon, de kan se lite konstiga ut, och de förvånar många, men tänk vad mycket de kan göra tillsammans med en stor och en liten finns inga gränser.

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-25 klockan 07:53. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter