Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Har du blivit uppringd av en telefonförsäljare som säger; ”Vilken tur att jag fick tag i dig, Berit! Du är utvald till att få ett par trosor helt gratis.”? Fått post från olika företag som skriver ditt förnamn extra stort och tydligt, för att du ska reagera och tro att du är exklusiv i den marknadsföring som företagen gör?

Den personliga relationen blir allt viktigare för alla företag och det gäller att rikta in sig på olika sätt för att skapa en långsiktig relation som gynnar både kunden och företaget. Det finns exempelvis lotterier som har en aggressiv marknadsföring, där just DU kan vinna alla miljoner tillsammans med dina grannar och företagen vill inbringa en tillit och förtroende, så att du som kund ska välja just dem och vara dem för evigt trogen.

Företags personliga relation

Hur personliga ska företagen vara?

 

Det går att ha en personlig relation som fungerar utmärkt mellan individer, men att det måste finnas en viss distans när det väl gäller mer formella tillfällen, även om det är människor som finns bakom företagen. Bland annat behöver man inte betona någons namn hur många gånger som helst under en kontakt – så telefonförsäljare kan nog få en kompletterande säljutbildning om att ha en viss distans till sina kunder.

Är det bra att företagen blir personliga i sin relation till sina kunder? Går det att skapa ett förtroende i en affärsrelation mellan ett företag och en kund, utan att företagen blir allt för personliga eller går det att hålla en viss distans och ändå bli framgångsrik som företagare? Det är bra med personlig relation till andra människor, men om syftet är att enkom få ett positiv respons i ett avslut och utan hjärta, är det bättre att ha en mer formell distans mellan varandra.

Ovanstående inlägg publicerades 2012-03-31 klockan 19:39. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter