Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Det är aldrig lätt att veta om du gör rätt eller fel i dina val, förrän i efterhand. Men går det att ”förebygga” så att det inte blir några misstag?

Helen, 24 år, ställer frågan:

Hejsan, jag gick ifrån min sambo, kan kalla honom P, för ca 4 mån sen dels för att vi/han haft en del problem och jag vet inte om jag kan lita på honom, och dels för att jag träffade en gammal vän/dejt, kan kalla honom A. Jag har sedan dess träffat A en hel del och vi har ett förhållande. Men är osäker på om han är riktigt kär i mej. Han har mycket svårt att visa, säga vad han tycker, tänker o känner, tar sällan på mej, dåligt med kyssar o kramar osv. Har försökt fråga honom men får inga vettiga svar. Har sagt att jag önskar mer kyssar/kramar men inget har hänt hittills. Han bad mej att själv ta initiativ till gos/mys vilket jag tycker är lite svårt då jag blir lite blyg i hans sällskap.

Han tog tidigt upp ämnet om att flytta ihop men har inte sagt så mkt mer om det. Jag vet att han har fruktansvärt mkt att göra och oroar sig för renovering av hus, ekonomi och massa annat, han har även levt ensam länge och bara behövt tänka på sig själv.

Jag vill gärna att det ska fungera mellan oss då jag tror vi kan få en bra framtid tillsammans, med gemensamma vänner, intressen m.m. Vi är mera lika som människor, lite ”bonniga”. Samtidigt som jag ständigt undrar om ja gjorde rätt som gjorde slut med min sambo. Han vill ha mej tillbaka och jag vet att han älskar mej mest av allt och han är väldigt bra på att visa det. Jag vet att han prioriterar mej som nr 1 alltid. Jag har/hade väldigt starka känslor för honom och trodde att vi skulle leva ihop för resten av livet, men nu är jag osäker, visst vi skulle ha varandra men vi hade inga gemensamma vänner lr intressen. Han säger oxå att han är en ny människa som inte vill gå tillbaka o bli så som han var innan.

Så vad ska man välja i slutändan? Jag har mkt ”myror i huvudet” och oroar mej hela tiden, ska jag ge A mera tid? Vågar jag lita på P? Känns som att jag måste bestämma mej snart annars är chansen stor att jag står ensam kvar utan någon av dem.

 

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
”Hej! Det är inte alltid lätt med alla beslut som måste tas i livet. Och samtidigt rinner tiden, stannar aldrig till. En ständig press och stress. Gör vi rätt? Borde vi ångra det vi gjorde eller inte gjorde? Tankarna kan vara många.

Jag tycker att du verkar väldigt osäker på vad du verkligen känner och vill. Kanske har allt med både P och A hänt för fort och tätt. Jag gissar att du inte riktigt hade hunnit bearbetaslutet med P när du inledde förhållandet med A.

Du tycker inte att A uttrycker sin kärlek för dig tillräckligt. Det får dig att fundera på om han verkligen är kär i dig. (Men är du verkligen kär i honom?) Alla människor fungerar olika. En del är mycket framåt, en del är väldigt blyga, en del tycker att det är oerhört viktigt med fysisk kontakt, medan andra inte är så närgångna. Jag tror att det där handlar en del om ens uppväxt bl.a. Men det är bra att du har framfört vad du behöver för att må bra, tycker jag. Sedan att det inte har skett någon förändring, det är en annan sak. Kanske är A också lite blyg i ditt sällskap? Eftersom han föreslog att du kunde vara den som tog initiativ… Han verkar i alla fall inte vara en person med talets gåva, vilket alla inte är. Som sagt, människor fungerar olika och uttrycker sig också på olika sätt.

Samtidigt som du går i tankar på en framtid med A, grubblar du över dåtiden med P, och om det kanske skulle kunna bli ni igen. Du och A är mer lika som människor än du och P, beskriver du. Och du funderar på vad som i slutändan skulle kunna bli bäst; en framtid med en kille med liknande intressen, som ändå inte visar dig den uppskattning du behöver – eller en framtid med en kille olik dig som person, som ändå värdesätter dig och visar sina känslor tydligt? P har dessutom svikit dig tidigare, vad jag förstår. Vågar du lita på honom, undrar du. Och tänk om A förändras… Du känner att du måste rappa på, komma på en lösning nu. Annars kanske du blir ensam.

Helen, jag tycker inte att du ska vara för rädd för ensamheten. Den kan vara bättre än en ensamhet i en tvåsamhet. Flytta inte ihop med någon som du tvivlar på redan från början. Förhasta dig inte i dina relationer. Ta dig tid att fundera på vem du är, vad du behöver, känner och vill. Låt inte andras förhållningssätt påverka dig för mycket. Med det menar jag att du inte ska låta dina känslor hänga på andras känslor. Älskar du så älskar du, oavsett om du är älskad tillbaka.Vad du gör med den känslan är en annan sak. Hjärna eller hjärta? Eller kanske båda två? Tänk. Lycka till!”

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-12 klockan 17:34. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter