Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Den 8 mars är det kvinnornas dag, eller Internationella Kvinnodagen som det kallas i folkmun, och dagen uppmärksammar vanligtvis ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.


TCO, Tjänstmännens Centralorganisation,
brukar uppmärksamma de löneskillnader som finns mellan kvinnor och män, så även i år (läs mer om deras aktiviteter på www.tco.se) och utbildningssamordnaren Sensus arrangerar temadagar kring kvinnofrågor, den 8 mars om ”Myten om mödomshinnan”.


Genom tiderna har det funnits
flera kända kvinnor som skapat historia; Heliga Birgitta lämnade mellan 600 och 700 himmelska uppenbarelser efter sig, författarinnan Astrid Lindgren som blev världskändis för alla sina barnböcker och Ellen Key som stred för yttrandefrihet, individens rätt och kvinnlig rösträtt.


Det finns olika sätt för dig
att uppmärksamma kvinnor i din närhet; varför inte ge ett leende till människor i din omgivning i dag, ge en blombukett till någon när och kär eller skicka ett vykort till någon som du inte kan träffa i dag?

Ovanstående inlägg publicerades 2012-03-08 klockan 00:05. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter